Logo Background

Adana Kebabı

  • Adana Kebabı

    Adana Kebabı

    Adana Kebabı tarifi

    Dana bonfile, kuyruk yağı, kuzu boşluğunu kasaptan alırken hepsini geniş kıyma aynasında çektirin.

    Çektirdiğiniz kıymayı baharatlarını atıp yarım saat çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun ve buzdolabında bir gün bekletin.

    Soğanımızı rendeleyelim ve maydonozlarımızı ince,ince kıyalım soğanla maydonozu karıştırıp onuda birgün bekletelim.

    Kıymamızı dolaptan çıkarıp soğan ve maydonozu tülbent yardımıyla süzdürelim ve kıymamıza katalım ve yarım saat yoğurup dolapta dinlendirelim soğuyana kadar.

    şişe takarken şişlerimizi sıvı yağla yağlayıp mangalın üstünde ısıtıp etlerimizi takalım. Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye.

    Etlerimizi şişe takarken ellerimizi yağ yada suyla ıslatalım etimiz elimize yapışmasın ve ayrıca şişe takarken etimizi parçalamayalım.

    Elimize aldığımız ?i?i sol elimizle tutup sa? elimizi parmak ucuyla şişin üstüne koyalım ve şiş avumuzun içine oturduğu zaman dört parmağımızla yukarıdan aşağı etimizi şişe yayalım.

    Malzemeler

    • 1 kg Yağsız dana bonfile
    • ?100gr Kuyruk yağı
    • 100gr Kuzu boşluğu
    • Karabiber
    • ?sot
    • Tuz
    • ?2 adet Soğan
    • 1 adet Maydonoz

    Seviye: Orta
    Süre: 60-70 dakika
    Kategori: Kebap Tarifleri

    Gelen istekler:

    • adana kebap içindekiler
    • adana kebap nasıl yapılır tarifi
    • adana kebap tarifi
    • adana kebabının yapılışı
    • adana kebabın içindekiler
    • adana kebap yapılışı
    • yhs-002
    • adana kebabin yapilisi
    • adana kebab icindekiler
    • adana kebabi nasil yapilir
Tarif hakkında fikrinizi veya sorularınızı yazın

TopOfBlogs