Logo Background

Bakla yemeği

  • Bakla yemeği
    Bakla yemeği için Malzemeler
    500 gr. bakla,
    300 gr. taze sarımsak,
    300 gr. kuşbaşı doğranmış et,
    1 yemek kaşığı biber salçası,
    1 yemek kaşığı domates salçası,
    2 lt. sıcak su,
    Tuz, 1 fincan zeytinyağı,
    2 tane orta boy kuru soğan.

    Bakla yemeği tarifi
    Kuşbaşı et tencerede kendi suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavrulur. Kavrulan etin üzerine zeytinyağı ve küçük doğranmış soğanlar ilave edilerek biraz daha kavrulur. Soğanlar yumuşayınca salça ve sıcak su eklenerek iyice pişirilir. Diğer tarafta baklalar yıkanıp ayıklanır. Ayıklanmış baklalar 2 cm. uzunluğunda doğranır. Sarımsaklar ayıklanarak beyaz kısımlar? enine 2 cm uzunluğunda doğranır. Pişen etin üzerine önce baklalar ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra sarımsaklar ilave edilerek pişirilir. Arzu edilirse sarımsaklı yoğurt ile servise alınır.

    Gelen istekler:

    • bakla yemeği nasıl yapılır
    • bakla yemei
    • yhs-0001
    • bakla yemeği tarifi
    • kuru bakla yemeği nasıl yapılır
    • bakla nasıl yapılır oktay usta
    • bakla yeme?i tarifi
    • bakla yeme?i nas?l yp?l?r
    • bakla nasıl yapılır
    • bakla çekirdeği yemeği nasıl yapılır
Tarif hakkında fikrinizi veya sorularınızı yazın

TopOfBlogs