Logo Background

Boşnak Böreği

  • Boşnak Böreği

    Boşnak Böreği tarifi
    Unun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan zeytinyağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Hamur 9 eşit parçaya bölünüp bezeler hazırlanır. Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açılır. Bezelerin üzerine zeytinyağı sürülür. 20 dk bekletilir. Patates ve soğanlar soyulup rendelenir tavada 10 dk. kavrulur, tuz ve karabiber eklenir.Yufkay? kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açın. (Bu işlemin iki ki?i tarafından yapılmalıdır.) Hazırlanan patatesli karışım yufkaya serpilir, yufkayı rulo şeklinde sarılır. Ya?lanm?? fırın tepsisine ortadan ba?lamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında alt? üstü kızarana kadar pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır, Afiyet olsun

    Malzemeler

    • 1 kg. un
    • 1 fincan ayçiçekyağı
    • 1 yumurtanın sarısı
    • Yeterince su
    • Tuz
    • İç Malzemesi
    • 5 adet büyük patates
    • 4 adet kuru soğan
    • 1 su bardağı ayçiçekyağı
    • Karabiber

    Seviye: ÇokZor
    Süre: 60-70dk.
    Kategori: Hamur İşleri

    Gelen istekler:

    • boşnak böreği
    • boşnak böreği nasıl yapılır
    • boşnak böreğinin yapılışı
    • boşnak böreği yapılışı
    • bo§nak böregi
    • l boşnak böreği nasıl yapılır
    • boşnak böreği nasıl yapılışı
    • hamur kolay nasıl açılır
    • en güzel hamur işi tarifleri
    • elde açma BOŞNAK POÇASI yapılışı
Tarif hakkında fikrinizi veya sorularınızı yazın

TopOfBlogs