Logo Background

Enginar

  • Enginar
    Enginar içindekiler Malzemeler

    4 tane enginar
    2 orta boy patates
    2 orta boy havuç
    8 ba? arpacık soğanı
    1 su bardağı haşlanmış bezelye
    ¾ su bardağı zeytinyağı
    1 limon
    1 yemek kaşığı un
    6-7 dal dereotu
    1 parça limon tuzu
    Tuz,
    şeker

    Enginar tarifi
    Enginarlar yıkanır, 1-2 dakika limonlu suda bırakılır. Diğer tarafta ayıklanıp yıkanmış havuç 1-2 dakika haşlandıktan sonra küp küp doğranır. Bezelye ile karıştırılır. Arpacık soğanlar doğranır ve limonlu sudan çıkarılan enginarlar alt? düz bir tencereye konur. ?çlerine birer arpacık soğan, havuç bezelyeli karışım, birer adet kesme şeker (arzuya göre herbir enginar için yarım kesmeşeker de olabilir). Az tuz ilave edilir. Zeytinyağ? ve 1 adet limonun suyu çırpılır ve enginarların üzerine gezdirilerek tamam? tencereye dökülür. 1 bardak su ilave edilip kapağı hiç açılmadan 20 dakika orta hararetli ateşte pişirilir. Enginarlar soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve dereotu ile süslenerek servis yapılır.

    Gelen istekler:

    • enginar enginar
    • enginarın yapılışı
    • enginar tarifi
    • enginar yemeği tarifi
    • enginar yemeğinin yapılışı
Tarif hakkında fikrinizi veya sorularınızı yazın

TopOfBlogs