Logo Background

Hindi Kapama

  • Hindi KapamaHindi aslında türkiyede çok tercih edilen bir et değil ancak zamanla tercih edilmeye başlanacağına eminim, özellikle yurt dışında yaşamış vatandaşlarımız hindiye daha aşina, şükran günleri ve benzeri günler sebebiyle. Size bu hafta hindi kapama nasıl yapılır, hindi kapama için gerekli malzemeler nelerdir ve ne şekilde pişirilir birbir anlatacağız hadi başlayalım!

    Hindi kapama için gerekli malzemeler

    • 4 parça hindi butu
    • 10 gram Un
    • 20 gram Yoğurt
    • 120 gr. Tereyağı
    • 2 adet patates, 2 adet havuç
    • 8 adet arpacık soğan
    • 60 gram çiçekyağ 30 gram et suyu
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 buket sebze (Maydanoz sapı, havuç, tane karabiber, kabak, kereviz)
    • 30 gram tuz
    • 15 gram karabiber

     

    Hindi Kapama tarifi
    Bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve unu karıştırıp bir bulamaç elde edin.Kapamalık Hindileri önce çiçekyağında cız bız yapın, sonra bir kapta haşlayın. Pişmesine yakın sebze buketini ekleyin. Çukur bir kapta önce margarini eritin, et suyu katın ve daha sonra kapamalık etleri ilave edin.Hazırlamış olduğunuz bulamacı bu karışımla birleştirip, tuz ve karabiber ekleyin. Hindi Kapamanız servise hazır.

    Seviye: Orta
    Süre: 40-50dk.
    Kategori: Tavuk Yemekleri

    Gelen istekler:

    • hindi kapama nasıl yapılır
    • hindi kapama
    • hindi kapama tarifi
    • hindi kapama oktay usta
    • hindi kapama tarifi oktay usta
    • yemek hindi kapama
    • hindi kapama tarifi resimli
    • hindi kapama nedir
    • hindi kapama tarifleri
    • hindi kapama nasıl yapılır oktay usta
Tarif hakkında fikrinizi veya sorularınızı yazın

TopOfBlogs