Logo Background

Hindili Pilav

  • Hindili PilavBu ara hindi yemeklerinden devam ediyoruz, bu konuyu eklediğimiz gün şuan amerikada toplu bir hindi yemeği yapılmakta zira bugün şükran günü adını verdikleri thanksgiving günü. Bizde bugüne tesadüf gelmiş olan konumuzu yani hindili pilav yemeği tarifini sizlere sunacağız:

    Hindili Pilav yemeği için Malzemeler

    • 1 küçük hindi
    • 1 kg pirinç
    • 200 gr tereyağı
    • 2 orta boy soğan
    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 kahve fincanı kuşüzümü
    • 1/2 bardak helva fıstığı
    • Tuz, karabiber, tarçın, bahar
    • 1/2 demet dereotu

     

    Hindili Pilav tarifi

    1. Temizleyip yıkadığınız hindinin bacaklarını bir iple bağladıktan sonra, 50 gr yağın içinde çevire çevire pembe renkte kızartın. Ayıklanmış ve yıkanmış soğanları dörde bölüp içine atın. Soğanlar da sararınca, domates salçası ve yeterince sıcak su ve tuz katarak pişirin.

    2. Pirinci sıcak suda bekletip suyunu süzdürün ve kalan yağın içinde fıstıkla beraber 10 dk kavurun. Tuz ve 1,5 lt sıcak su, yıkanmış kuşüzümü, fındık büyüklüğünde doğranmış hindinin katısı ve ciğeriyle tuz ve baharat katıp suyunu çekinceye dek pişirin; yarım saat demlendirin. Kıyılmış dereotu serpin.

    3. Büyük bir servis tabağına veya tepsiye önce pilavı boşaltın. Hindinin kemiklerini çıkartın ve irice parçalara bölerek pilavın ortasına yerleştirin. Ya da hindiyi bütün olarak ortasına koyup servis yapın.

     

    Seviye: Zor
    Süre: 70-80dk.
    Kategori: Pilav Tarifleri

    Gelen istekler:

    • hindili pilav
    • hindi yemekleri
Tarif hakkında fikrinizi veya sorularınızı yazın

TopOfBlogs