Logo Background

Karpuz Turşusu

  • Karpuz Turşusu için Malzemeler

    Orta büyüklükte karpuz
    Su
    Tuz
    Sirke
    şeker
    Karanfil ve çubuk tarçın

    Karpuz Turşusu tarifi
    Karpuz ile hazırlayabilece?iniz son derece orijinal bir tarif, karpuz turşusu. Bunun için yapmanız gereken karpuzu dilimlemek ve meyvesini ayırmak. 5 santimetre uzunluğunda ve 2,5 santimetre genişli?inde doğradığınız kabukları 5 dakika kadar haşladıktan sonra soğuk suya tutun. Ardından 1,5 litre suya 100 gr tuz ekleyip kabukları içine atın. Alt? saat bekletin, suyu süzüp aynı işlemi iki sefer daha tekrarlayın. Son defasında kaynatma süresine birkaç dakika daha ilave edin.
    Daha sonra bir tencereye 650 ml elma sirkesi, 400 gr şeker, 250 ml su, 2 kaşık karanfil ve bir çubuk tarçın koyup kaynatın. Kaynayınca kabukları ekleyip 40 dakika kadar pişirin. Kavanozlar? bu karışımla doldurun, soğuduktan sonra sıkıca kapatın.

    Gelen istekler:

    • qarpiz tursusu
    • karpuz sirkesi
    • karpuz kabuğu turşusu tarifi
    • olmus karpuz turşusu
    • oktayustadankarpustursutarifi
    • qarpiz tutmasi
    • Qarpiz şorabasi
Tarif hakkında fikrinizi veya sorularınızı yazın

TopOfBlogs