Logo Background

Kelek Turşusu

  • Kelek Turşusu
    Kelek Turşusu Malzemeler

    2 kg Kelek(Ham kavun)
    1 ba? Sarımsak
    1 yemek kaşığı şeker
    5-6 Domates(ye?il)
    5-6 adet yeşil biber
    2 adet limon

    Kelek Turşusu tarifi
    Kelekler iyice yıkandıktan sonra üst kabukları ince şekilde soyulur. Kelekler 5-6 parçaya bölündükten sonra çekirdekleri ayıklanır ve tekrar yıkanır. Kelekler bi kaba yerleştirdikten sonra biberleri ve domatesleri birkaç yerinden delindikten sonra kaba nizami şekilde dizilir ve dilimlenmiş limonlar üzerine konur. Tuzlu su ilave edilir. Kelekler su üzerine çıkmamas? için uygun bir tabak konur ve kapak
    kapatılır. Serin yerde bekletiniz.

    Gelen istekler:

    • kelek turşusu nasıl yapılır oktay usta
    • kelek turşusu nasıl yapılır
    • kelek turşusu nasıl yapılır uzman tv
    • oktay usta kelek turşusu nasıl yapılır
    • oktay ustadan kelek turşusu tarifi
Tarif hakkında fikrinizi veya sorularınızı yazın

TopOfBlogs