Logo Background

Maklube

  • Maklube
    Maklube içindekiler Malzemeler

    2 kilo dana eti
    1 kilo patates
    5 tane soğan
    2 kilo pirinç
    1 adet garnitür (hazir)
    3 kilo yoğurt

    Salata malzemesi:

    2 kilo domates
    2 kilo salata
    1 tane marul
    1 maydonoz

    Maklube tarifi

    Eti kuşbaşı olarak doğrayın. Düdüklüde haşlayın. Patatesleri soyun ve halka halka kesin.Halka patatesleri kızartın. Soğanları da halka halka doğrayın. Pirinci tavada kavurun. Büyük bir tencereye önce biraz yağ koyun.

    1.a?ama
    1- Tencerenin en altına halka soğanları tencerenin dibi gözükmeyecek şekilde bir kat koyun.
    2- Soğanların üzerine etleri bir kat koyun
    3- Etlerin üzerine pirinç koyun
    4- Pirinç üzerine kızarmış patates ve garnitürden bir kat koyun
    5- Tencerenin üzerinden iki parmak kalasıya kadar(etin suyundan koyaca??z pirinç pi?sin diye)eti,pirinci ,patatesi sırasıyla koyun.en üstü pirinç ile kapatın ve et suyunu ekleyin. 45 dakika içinde pi?er. Soğan kokusu gelmeye ba?larsa pi?iyor demektir.

    2.a?ama
    Pişen yemeği büyük bir tencereye dikkatli bir şekilde ters çevirin.tencereyi kaldırmayın.bo? kalan yerlere salatay?(salatanın tarifini vermeye gerek yoktur herhalde) koyun arasına yoğurt koyun.Salata ile yoğurt kar??masın.Tencereyi kaldırın afiyele yiyin

    Gelen istekler:

    • maklube yapılışı
    • maklube nasıl yapılır içindekiler neler katılır
Tarif hakkında fikrinizi veya sorularınızı yazın

TopOfBlogs