Logo Background

Maraş Dondurması

  • Maraş Dondurması
    Maraş Dondurması içindekiler Malzemeler

    Süt 5 lt
    Toz şeker 800 gr
    Salep 50 gr

    Maraş Dondurması tarifi
    Sütü orta ateşte ılındırın. şekerin 200 gramını salep ile karıştırın. Süt ılık hale gelince şeker ile karıştırılmış salebi, çırpma teli ile süte yedirin. Karıştırmayı büyük tahta bir spatula ile sürdürüp bırakın. 60°C sıcaklıkta toz şekerin geri kalan? ilave edip 20-30 dakika pişirin.Tam bir elastikiyet sağlamak için, sütü soğutma savurma işlemini makine ile yapın. Soğutulmuş sütü klasik çevirme makinelerinde dondurun. Kovalara aktarıp tekrar 15ºC civarında kısa bir süre muhafaza edilin.Bu süre sonunda el tokmağı ile kovadaki dondurmayı devamlı karıştırarak tamamen sakızlanmasını sağlayın.
    Not: Sütü soğutma işlemi eski usulde, kepçe ile 15-20 dakika kazana daldırılıp boşaltılıp, savrularak yapılır.

    Gelen istekler:

    • dondurma malzemeleri
    • maraş dondurması malzemeleri
    • maraş dondurma tarifi
    • maraş dondurması tarifi
    • maras dondurmasi icindekiler
    • maras dondurmasinin icindekiler
    • maraş dondurmasının yapılışı
    • dondurma malzemesi
    • mara dondurmas
    • Maraş dondurma ana malzemesi
  1. #1 John Cena
    Kasım 7th, 2010 at 15:32

    What is Dondurma ??

    CevaplaPost Reply
  2. #2 hsyn
    Kasım 8th, 2010 at 12:32

    ice cream 🙂

    CevaplaPost Reply
  3. #3 Ediz Batmaz
    Temmuz 7th, 2015 at 19:21

    Merhaba,

    Tarifiniz için çok teşekkürler. Tarifinizle alakalı iki sorum olacaktı. 20-30 dakika pişirme işlemi 60°C sıcaklıkta mı yapılıyor yoksa kaynatarak mı? Bir de sütü soğutma savurma işlemi için makine kullanmayı tavsiye etmişsiniz. Acaba ne tür bir makine ve ne hızda karıştırma daha uygun olur?

    Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    Selamlar,

    Ediz Batmaz.

    CevaplaPost Reply
Tarif hakkında fikrinizi veya sorularınızı yazın

TopOfBlogs