Logo Background

Mor Lahana Turşusu


  • Malzemeler

    • Mor lahana
    • Sirke
    • Tuz
    • Ayçiçek yağı
    Mor Lahana Turşusu tarifi

    Mor lahanaları salataya doğrar gibi ince ince doğrayıp, sıcak suda 2 dakika bekletip çıkarın. Uzun süre bekletirseniz rengi akar. Sıcak sudan çıkarttığınız lahanaları cam bir kavanozun içine koyun.Üstüne basar sirke koyun.E?er turşunuzun çok sert olmasını istemiyorsanız sirkeyi bir miktar suyla karıştırarak da koyabilirsiniz.

    Üzerinden tuz ekin ve azcık ayçiçek yağı dökün.Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.2 gün böylece bekletin.2 gün sonra turşunuz yemeye hazırdır.Afiyet olsun..

    Seviye: ÇokKolay

    Süre: 10-20dk.

    Kategori: Turşu-Konserve

    Gelen istekler:

    • mor lahana turşusu
    • mor lahana turşusu nasıl yapılır
    • sirkeli mor lahana tursusu
    • mor lahana turşusu oktay usta
    • oktay usta sirkeli lahana
    • sirkeli mor lahana salatası
    • Sırkeli mor lahana turşusu nasıl yapılır
    • sirkeli mor kelem turşusu
    • sirkeli lahana turşusu
    • oktay usta sirkeli mor lahana salatası
  1. #1 sinan
    Şubat 21st, 2011 at 14:04

    mrb bakın ben doğrayıp limonlu sirkeye atıyorum direk iki saatte oluyo turşu ama rengi akıyo açık bi renk alıyo neden acaba bana yazarsanız sevinirim

    CevaplaPost Reply
Tarif hakkında fikrinizi veya sorularınızı yazın

TopOfBlogs