Logo Background

Piliç Mücver

  • Piliç MücverTavuk olsun çamurdan olsun diyenler var ama öyle düşünmeyin sakına, tavuk var tavuk var.. Tavuk mücver yemeden tavuk olsun herşeyi yerim demeyin. Bu haftaki konumuz tavuk mücver nasıl yapılır üzerine. Piliç mücver tarifi için gerekli malzemeler aşağıda:

    Tavuk Mücver için Gerekli Malzemeler

    • 1 pilicin göğüs eti
    • 2 kaşık margarin
    • 2 adet patates
    • 2 adet soğan
    • 5 adet taze soğan
    • 100 gr kaşar peynir
    • 3 adet yumurta
    • 2 çorba kaşığı un
    • 1 bardak sıvı yağ
    • 1/2 demet dereotu
    • 1/2 demet maydanoz
    • 1/2 demet taze nane
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • 1 çorba kaşığı limon suyu
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    • Tuz, karabiber

     

    Piliç Mücver tarifi
    Patatesleri haşlayın. Haşlanan patateslerin kabukları soyup iyice ezin. Pilicin göğüs etini küçük küçük doğrayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Taze soğanı ince ince doğrayın. Kaşar peyniri rendeleyin. Maydanoz, nane ve dereotunu ince ince kıyın. Bir kasede yumurtaları telle çırpın. Bir tavada margarini eritin. Kuru soğanları koyup öldürün. Soğanlar diriliğini kaybedince piliç etlerini koyup sote edin.Bir kaseye ezilmiş patatesleri, sote edilmiş piliç etini, taze soğanı, rende kaşarı, maydanoz, dereotu, nane, çırpılmış yumurtayı, unu, kırmızı biberi, karabiberi ve tuzu koyup karıştırın. Bir fincanda limon suyu ile karbonatı eritip karışıma ilave edin. İyice karıştırın.

    Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Harçtan kaşık kaşık koyup her iki tarafınıda kızartın. Kızaran mücveri kağıt havlu üzerine çıkartın. Yağları süzülünce servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin.

    Seviye: Orta
    Süre: 40-50dk.
    Kategori: Tavuk Yemekleri

    Gelen istekler:

    • urfa kebabı
    • tavuk mücver
Tarif hakkında fikrinizi veya sorularınızı yazın

TopOfBlogs