Logo Background

Şam Tatlısı

  • Şam Tatlısı
    Şam Tatlısı içindeki Malzemeler
    İrmik 1000 g
    Süt 1 litre
    şeker 500 g
    Sıvı yağ 250 g
    Çekilmiş Antep fıstığı 250 g
    Un 150 g
    Hindistan cevizi 25 g

    Şam Tatlısı tarifi
    Bütün malzemeler karıştırılıp bozadan daha koyu bir kıvama gelene kadar yoğurulur.
    Daha önceden margarin ile yağladığımız tepsinin üzerine hamur yayılır. Tepsi fırına girmeden önce üzerine sütle çırpılmış yumurta sürülür.
    Fırında tamamen kızarmadan çıkartılıp dilimlenir. Sonra tekrar fırına sürülüp üzeri kızarana kadar 190°C lik fırında 50-60 dakika pişirilir.
    Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine, daha önceden hazırladığımız soğuk ?urup dökülür, üzeri badem, hindistan cevizi veya fıstıkla süslenir.

    Gelen istekler:

    • şam tatlısı
    • şam tatlısı tarıfı
    • amın tarıfi
    • am tarifi
    • am tatlısı
    • şambali tatlısı tarifi
    • amın en tatlısı
    • amın tatlısı
    • $am tatlìsì
    • oktay usta şam tatlı tarifleri
  1. #1 güne? emir
    Mart 20th, 2011 at 14:51

    çok güzel

    CevaplaPost Reply
Tarif hakkında fikrinizi veya sorularınızı yazın

TopOfBlogs