Logo Background

» Osmanlı Yemekleri

  • Buğdaylı Mercimek Çorbası
    By on Mayıs 16th, 2009 | No Comments Comments
    Buğdaylı Mercimek Çorbası içindekiler Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek Yarım su bardağı aşurelik buğday 6 su bardağı et suyu 1 tutam safran 2 çorba kaşığı soya yağı Tuz Buğdaylı Mercimek Çorbası tarifi Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirm...
  • Bamya
    By on Nisan 11th, 2009 | No Comments Comments
    Bamya içindekiler Malzemeler ½ kg bamya 1 soğan 3 Limon 150 gr kuzu kuşbaşı et 1 domates 1 yemek kaşığı domates salçası 2 su bardağı kemik suyu 50 gr tereyağı şeker, Tuz Bamya tarifi Bamya ve limonun yarısını bütün olarak az suyla haşlayıp, süzün. Soğanı ince kıyın, te...
  • Beğendili Kebab
    By on Nisan 11th, 2009 | No Comments Comments
    Beğendili Kebab içindekiler Malzemeler 6 adet Patlıcan 3 çorba kaşığı Tereyağı 3 kahve fincanı Un 2 su bardağı Süt 1 çay bardağı Kaşarpeyniri 1 adet Limon 750 gr Kuzu kuşbaşı . 1 adet Kuru soğan 1 çorba kaşığı salça> 2 Adet Domates 5 su bardağı Su Baharat Tuz Beğen...
  • Biber Dolması
    By on Nisan 11th, 2009 | No Comments Comments
    Biber Dolması içindekiler Malzemeler ½ Kg. Dolmalik Biber 350 gr. Orta Yagli Kıyma 2 Kahve Fincanı Pirinç 1 Adet Orta Boy Soğan 1 Demet Maydanoz 2 Adet Orta Boy Domates 2 Tatli kaşığı Salça 3 Diş Sarmısak ½ Çay Bardaği Sıvıyağ 1 Çorba kaşığı Tereyağı veya Margarin Tuz, Ka...
  • Enginar
    By on Nisan 11th, 2009 | No Comments Comments
    Enginar içindekiler Malzemeler 4 tane enginar 2 orta boy patates 2 orta boy havuç 8 ba? arpacık soğanı 1 su bardağı haşlanmış bezelye ¾ su bardağı zeytinyağı 1 limon 1 yemek kaşığı un 6-7 dal dereotu 1 parça limon tuzu Tuz, şeker Enginar tarifi Enginarlar yıkanır, 1-2 dakika ...
TopOfBlogs