Logo Background

Tas Kebabı

  • Tas KebabıÇok sevdiğimi bildikleri için ailem her gidişimde bana tas kebabı yedirmek ister ve eve girdiğim ilk adımda o mis kokuyu almaya başlarım. Tas kebabı nasıl yapılır merak edenlere işte tas kebabı tarifi:

    Tas Kebabı için Gerekli Malzemeler

    • 1 tatlı kaşığı Tuz
    • Baharat torbası
    • 600 gr Kuzu kuşbaşı
    • 30 gr margarin
    • 100 gr Soğan
    • 1 Çorba kaşığı Domates salçasıü
    • 1.5 bardak Su

     

    Tas Kebabı tarifi

    Önce soğanı güzelce ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın. Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, bir kaç dakika daha pişirin. Salçayı katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, bir kaç dakika da salçayı kavurun. Tuzunu serpin. Baharat torbasını ilave edin. Ateşi kısın. Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 8-10 dakika pişirin.

    Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın. Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz. Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır.

    Seviye: Orta
    Süre: 40-50dk.
    Kategori: Kebap Tarifleri

    Gelen istekler:

    • yhs-fh_lsonsw
    • tas kebabı nasıl yapılır
    • tas kebab nasl yaplr
    • tas kebabı kaç dakikada pişer
    • fronda kagıt tas kebabı
    • kebaplar kac derecede piser
    • tas kebabı içindekiler
    • fronda tas kebabı nasıl yapılır
    • tas kebabi l
    • tas kebabı tarifi
Tarif hakkında fikrinizi veya sorularınızı yazın

TopOfBlogs