Logo Background

Urfa Kebabı

  • Urfa KebabıKebap denince akla önce urfa kebabı sonra adana kebabı gelir, bu tarifimizde sizlere urfa kebabı nasıl yapılır onu açıklayacağız, zor bir yemek tarifi olması hasebiyle yeni başlayan arkadaşlarımızın detaylara dikkat etmesini rica ediyoruz, işte urfa kebabı yapılışı

    Urfa Kebabı için gerekli Malzemeler

    • 1-2 adet hazır pide

    Kebap için:

    • 1 kg koyun kıyması
    • 1 yemek kaşığı zeytinyaği
    • 1 büyük domates
    • 1 büyük soğan
    • 2 çay kaşığı tuz
    • ½ çay kaşığı karabiber
    • ½ çay kaşığı kirmizibiber
    • 1 demet maydanoz
    • 1 bardak et suyu

     

    Urfa Kebabı tarifi

    1. İki kere çekilmiş koyun kıymasına, kabugu ve çekirdekleri çıkarılmışs ve küçük parçalara doğranmış domates, rendelenmiş soğan, zeytinyaği, tuz baharat ve kıyılmış maydanozun yarisini katin. 30-40 dakika iyice yoğurun.

    2. Parmak uzunlugunda yapacaginiz kofteleri sislere gecirin. Kuvvetli fakat alevsiz komur atesi uzerinde cevirerek pişirin.

    3. Fırından çıkan pideleri irice parcalar halınde doğrayın. Tabaklara dagitin. Uzerlerine sicak et suyu gezdirin. Kizaran kofteleri sislerden cikarip pidelerin kenarlarina yerleştirin. Maydanoz serpip pide üzerinde servis yapın.

    Seviye: ÇokZor
    Süre: 70-80dk.
    Kategori: Kebap Tarifleri

    Gelen istekler:

    • urfa kebap tarifi
    • urfa kebap nasıl yapılır
    • urfa kebap
    • urfa kebabı nasıl yapılır
    • urfa kebab
    • urfa kebabı tarifi
    • urfa kebab tarifi
    • urfa kebap yapılışı
    • evde urfa kebap nasıl yapılır
    • urfa nasıl yapılır
Tarif hakkında fikrinizi veya sorularınızı yazın

TopOfBlogs