Logo Background

Zencefilli Dondurma

  • Zencefilli DondurmaÇocukların çok sevdiği şeylerden biride dondurma! Bu konumuzda sizlerle paylacaşımız dondurma tarifi ise zencefilli dondurma, zencefilin faydalarını bilmeyen yoktur, varsada arasın canım internette 🙂 çocuklarımıza bu zencefilin dondurma ile karıştırılmış halini vermek hem onlar için çok faydalı hemde bizim için çok kolay olacak:

    Zencefilli Dondurma için Gerekli Malzemeler

    • 375 ml süt
    • 375 ml pişirilebilir krema
    • 5 cm lik taze zencefil
    • 6 adet yumurta sarısı
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • çay kaşığının ucuyla tuz

     

    Zencefilli Dondurma tarifi

    Kremanın ve sütün 250 ml sini ve soyulmuş ve rendelenmiş zencefili orta ateşte baloncuklar olana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin, ateşten alın ve 20 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde kremanın kalanını tuz, şeker ve yumurta sarıları ile karıştırın ve mikser yardımı ile şeker eriyene kadar çırpın.

    Kalan 125 ml sütü azar azar yumurta karışımına çırpma işlemine devam ederken ekleyin, pürüzsüz olana kadar çırpın, bir tencereye koyun ve üzerinde hafif kalın bir tabaka olana kadar tahta kaşıkla sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin, parmağınız ile dokunabilecek kadar (4-6 dakika kadar) soğutun ve diğer karışım ile karıştırın, buzdolabında 3-4 saat kadar soğutun

    Daha sonra dondurma makinesinde donana kadar, yada buzlukta her 20 dakikada bir karıştırmak sureti ile donup dondurma kıvamına gelene kadar bekletin. 3 gün buzlukta saklayabilirsiniz.

    Seviye: Zor
    Süre: 70-80dk.
    Kategori: Dondurmalar

    Gelen istekler:

    • dondurma tarifleri yapılışı
Tarif hakkında fikrinizi veya sorularınızı yazın

TopOfBlogs