Logo Background

Zeytinyağlı Yaprak Dolması

  • Zeytinyağlı Yaprak DolmasıZeytinyağlı yemeklerin lideri varsa işte o zeytinyağlı yaprak dolması yada namı diğer zeytinyağlı yaprak sarması tarifi, nasıl yapıldığına isterseniz hemen geçelim 🙂

    Zeytinyağlı yaprak dolması için gerekli malzemeler

    • 2 orta boy soğan
    • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
    • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
    • 1 orta boy havuç
    • ½ su bardağı pirinç
    • 1 su bardağı zeytinyağı
    • 2 su bardağı su
    • 100 gram yaprak
    • 1 adet limon
    • 4-5 dal maydanoz
    • 4-5 dal dereotu
    • 4-5 dal nane
    • Yenibahar, Karabiber, Seker, Tuz

     

    Zeytinyağlı Yaprak Dolması tarifi
    Yaprakları sıcak suda 5 dakika bekletin, avuç içiyle iyice sıkıp süzün, tek tek ayırıp, saplarını koparın.Zeytinyağının yarısını bir tencereye alıp kızdırın, üzerine çam fıstığını ekleyin, birkaç dakika kavurun. Soğanları ince kıyıp, çam fıstıklarının üzerine ekleyin. Soğanlar iyice pembeleşinceye kadar kavurun, pirinci ekleyip birkaç kez çevirin, üzerine su ve kuş üzümünü ilave edin.Karabiber, şeker, tuz ve yenibaharı ekledikten sonra iyice karıştırın. 5 dakika kadar kaynatın. Tencerenin altını kapadıktan sonra ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve naneyi ekleyip, iyice karıştırın.

    İç alındıktan sonra, yapraklara sarın. Havucu ve limonu dilimleyin. Tencerenin dibine artan yaprakları yerleştirin, üzerine yağlı kağıt koyun ve havuçları, üstüne dolmaları, üste limonları dizin.

    En üste bir kapak kapatın, 1,5 su bardağı su ve kalan zeytinyağını üzerinde gezdirip 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

    Seviye: Zor
    Süre: 90-100dk.
    Kategori: Zeytinyağlılar

    Gelen istekler:

    • zeytinyağlı yaprak dolması
Tarif hakkında fikrinizi veya sorularınızı yazın

TopOfBlogs